Aparat dentar invizibil

Termenul de „aparat dentar invizibil” se referă la orice tip de sistem ortodontic pe termen scurt care este mai puțin ușor de observat decât aparatele dentare tradiționale. De asemenea, se referă de obicei la sisteme care sunt utilizate pentru a corecta problemele cosmetice ale dinților frontali. Astfel poti fi corectați dinții strâmbați sau distanțați, dinții înghesuiți și dinții deviați de pe poziția lor normală.

Dintre numeroasele mărci de aparate dentare invizibile, există trei tipuri din care utilizatorii pot alege: ceramică, linguală și transparente. Fiecare folosește mijloace diferite pentru a îndrepta dinții și fiecare ating niveluri diferite de discreție.

Aparate dentare ceramice

Aparatele dentare ceramice pe termen scurt folosesc suporturi și fire pentru a îndrepta dinții, la fel ca aparatele dentare tradiționale. Cu toate acestea, brackeții (partea care se monteaza pe dinte) din aparatele ceramice sunt transparente, deci sunt mult mai puțin vizibile decât cele tradiționale, care utilizează suporturi metalice. Unele sisteme ceramice de termen scurt vin și cu fire colorate. Sârmele colorate fac ca aparatele dentare să fie și mai puțin vizibile.

Aparatele dentare ceramice recomandate pe termen scurt se utilizeaza în medie doar câteva luni – uneori chiar și doar șase luni – pentru a obține rezultatele dorite. Funcționează atât de repede, deoarece lucrează doar la a atenua problemele cosmetice ale dinților din față. De asemenea, necesită mai puține vizite la cabinetul stomatologic decât aparatele dentare tradiționale.

Aparatele dentare tradiționale, pe de altă parte, trebuie purtate în medie 12 – 24 de luni pentru a avea rezultate. Dar sunt utilizate să trateze, de asemenea, probleme legate de mușcătură, nu doar probleme cosmetice, și lucrează pentru a alinia toți dinții din gură, nu doar cei din față – motive pentru care tratamentul cu un aparat dentar tradițional este mai lung decât cel ortodontic pe termen scurt.

În timp ce termenul de „aparate ceramice” se referă în mod obișnuit la ortodonția pe termen scurt, este important să rețineți că brackeții ceramici transparenti sunt disponibili si pentru aparatele tradiționale. „Aparatele dentare ceramice” se pot referi, de asemenea, la sisteme ortodontice fără sarme, cum ar fi DAMON Clear, care utilizează tehnologia cu sârmă-arc pentru a mișca dinții cu până la 6 luni mai repede decât la cele tradiționale. (Aparatele dentare transparente DAMON pot alinia toți dinții la fel ca aparatele dentare tradiționale, dar aceste aparate dentare nu trebuie strânse.)

În timp ce aparatele dentare ceramice pe termen scurt au avantajele lor – și am uitat să menționăm că mai rar deranjează gingiile și obrajii purtătorului decât cele tradiționale – sunt mai scumpe decât aparatele tradiționale. Cu toate acestea, medicii stomatologi și ortodontiști tind sa ofere reduceri la aceste tratamente, deci fii atent la aceste oferte.

Aparat dentar invizibil Incognito

Este un tip de aparat dentar invizibil ce poate îndeplini dorințele oricărui pacient. Incognito corectează problemele ortodontice și, în același timp, este cu greu observat de către persoanele din jur deoarece este atașat pe suprafața interioară a dinților. Acest tip de aparat dentar este proiectat individual pentru fiecare pacient în parte și este 100% personalizabil, astfel pacientul se poate bucura și de confort în timpul tratamentului.

Incognito este indicat atat copiilor peste 12 ani, adolescentilor, cat si adultilor, fiind indeosebi util pentru copii si adolescenti, pentru ca nu exista risc de carie pe timpul purtarii unui astfel de aparat, limba avand un rol major in acest sens, stiut fiind faptul ca adolescentii nu isi curata foarte bine dintii.

Brackeții aparatului dentar sunt realizați dintr-un aliaj de aur, de aceea exclude posibilitatea apariției unor reacții alergice și nu modifică forma sau conturul buzelor si nu împiedica vorbirea.

Cu toate acestea, există si multe dezavantaje. Unul este costul: acestea sunt de departe cele mai scumpe sisteme de aliniere de instalat. Al doilea este timpul suplimentar pe care l-ați putea petrece la cabinetul ortodontului. Aparatele linguale pot fi mai dificil de reglat, si sunt, de asemenea, mai dificil de curățat decât cele tradiționale.

Aparat dentar Invisalign

Este cel mai usor de purtat aparat dentar, fiind mobil si avand structura unor gutiere, iar din punct de vedere estetic fiind complet transparent.

Invisalign trateaza o serie de probleme legate de indreptarea dintilor, de la deplasari minore ale dintilor la cazuri mai complexe, intre care dinti supraaglomerati, cu spatii mari intre ei, ocluzii incrucisate, ocluzii adanci sau inverse.

Folosind o tehnologie inovatoare, Invisalign indreapta dintii folosind o serie de aliniatori detasabili, invizibili, care sunt adaptati special la dintii dumneavoastra. Pe masura ce inlocuiti fiecare aliniator, odata la doua saptamani, dintii dumneavoastra vor migra – putin cate putin, saptamana dupa saptamana, deplasandu-se treptat spre pozitia finala proiectata.

Spre deosebire de aparatele dentare fixe, nu prezinta sarme sau suporturi (brackets). Ele nu conțin material metalic fiind mult mai confortabile și excluzând posibilitatea apariției alergiilor și a rănirii cavității orale. Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign se adresează pacienților peste 12 ani, care au toți dinții permanenți erupți.

Dezavantajul acestor aliniatorilor este prețul lor. Costă mai puțin decât aparatele dentare din ceramică, dar, în medie sunt mai scumpe decât aparatele dentare tradiționale. De asemenea, acestea se vor pata dacă nu sunt îngrijite, astfel încât purtătorii vor trebui să investească în cristalele de curățare Invisalign sau în produsele de curățare a protezelor dentare. 

De asemenea, este posibil să și pierdeți dispozitivele de aliniat, fiind costisitoare la înlocuire.

Totuși, zâmbetul și sănătatea dinților tăi este cea mai importantă. Nu este niciodată prea târziu să apelezi la ajutorul unui aparat dentar pentru a avea dinții mult visați. Fie că alegi un aparat dentar tradițional sau unul invizibil, la finalul procesului vei ști că tot efortul tău a meritat.

Indiferent de serviciul pe care îl alegi pentru a-ți corecta dinții, asigura-te că este potrivit pentru tine, bugetul tău și nivelul tău de angajament.

Acum poți să zâmbești împlinit.

Trimite și prietenilor tăi!

Share on facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *